Dollari digjital në vend të asaj të letrës po bëhet realitet, amerikanët në të ardhmen do të kenë metoda të reja të kryerjes së pagesave

Presidenti i Bankës Qendrore amerikane, Jerome Powell, në Kongresin amerikan ka thënë se institucioni në krye të cilës është ai – po e shqyrton opsionin e lëshimit të dollarit digjital.

Siç raporton Business Insider, presidenti i Bankës Qendrore Amerikane, theksoi se aktualisht për të është më e rëndësishme kjo detyrë, duke shtuar se ekzistojnë çështje të rëndësishme teknike dhe sistematike që kanë nevojë të zgjerohen, por që janë të lidhura me dollarin digjital, transmeton Telegrafi.

Lexo më shumë

Powell ka premtuar se do të zgjidh të gjitha problemet teknologjike, duke kërkuar mendimin e opinionit dhe të jetë transparent sa i përket pjesëmarrësve të interesuar.

“Por pavarësisht këtyre tentimeve, dollari amerikan mbetet valutë shumë e rëndësishme në botë, por Shtetet e Bashkuara nuk duhet të jetë shteti i parë që ka nxjerrë valutën digjitale, ka thënë Powell, duke theksuar se një gjë e tillë duhet bërë në mënyrën e duhur.

Related Posts

Next Post